Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Наздраве за добро здраве: 3-те най-здравословни алкохолни напитки

04 ноември 2022, 06:10 часа

Това, че следите приема на калории, не означава, че трябва да се откажете от алкохола. Всъщност има много нискокалорични алкохолни напитки, които могат да се впишат в диетата ви. Ето някои от най-здравословните алкохолни напитки, на които можете да се насладите, без да се чувствате виновни.

1. Сода с водка

Тази освежаваща напитка е една от най-популярните нискокалорични алкохолни напитки. И за това има основателна причина - тя съдържа само около 100 калории на порция! Да не говорим, че е изключително лесна за приготвяне. Просто смесете водката със селцерова вода и добавете изстискан сок от пресен лимон или лайм. Украсете с парче плод и можете да започнете.

2. Червено вино

Проучванията показват, че червеното вино всъщност може да бъде полезно за вашето здраве. То е пълно с антиоксиданти и е свързано с по-нисък риск от сърдечни заболявания и някои форми на рак. Само не забравяйте да се придържате към една чаша на ден - твърде многото вино може да има обратен ефект върху здравето ви.

Черният дроб може да се прочисти от алкохола само с тази храна

3. Светла бира

Ако сте почитатели на бирата, изберете светла бира вместо обикновена. Освен това леките бири често съдържат по-малко въглехидрати, което е важно, ако следите талията си. Само не забравяйте да четете внимателно етикета - някои леки бири могат да имат точно толкова калории, колкото и пълномаслените им аналози!

4. Коктейли на винена основа

Тези освежаващи напитки са идеални за отпиване през лятото. За да приготвите шприц, просто комбинирайте газирана вода с малко плодов сок или сода и добавете шот водка, джин или ром. Четири унции шприц съдържат около 97 калории - не е лошо за вкусен коктейл!

Наздраве за добро здраве! Следващият път, когато търсите нискокалорична алкохолна напитка, опитайте някой от тези по-здравословни варианти. От сода с водка до шприц с червено вино - всеки може да се наслади на нещо. Само не забравяйте да пиете отговорно и винаги в умерени количества.

Борислав Малинов
Борислав Малинов Отговорен редактор
Новините днес