Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Народната медицина с цветя лекува много болести, има ги във всяка аптека

03 ноември 2022, 06:20 часа

Народната медицина е вид традиционна медицина, която използва средства на растителна основа за лечение на различни заболявания. Макар че народната медицина не се основава на научни доказателства, тя се използва от векове за лечение на всякакви заболявания - от настинки и простуди до по-сериозни заболявания.

Днес народната медицина се завръща, тъй като хората търсят по-естествени начини за лечение на заболяванията си. А какъв по-добър начин да получите дневната си доза народна медицина от цветята?

Ето някои от най-популярните народни лекарства за цветя:

1.Матрикария за главоболие и мигрена

Матрикария е цвете, което от векове се използва за лечение на главоболие и мигрена. Всъщност трепетликата е била толкова популярна през Средновековието, че е била известна като "средновековен аспирин". Въпреки че няма научни доказателства в подкрепа на твърдението, че трепетликата може да облекчи главоболието и мигрената, много хора се кълнат в нейната ефикасност. За да използвате трепетлика при главоболие и мигрена, просто запарете цветето с вряла вода и изпийте настойката.

2. Лавандула при тревожност и стрес

Лавандулата е популярна билка, която е известна със своите релаксиращи свойства. Въпреки че няма научни доказателства в подкрепа на твърдението, че лавандулата може да облекчи тревожността и стреса, много хора смятат, че ароматът на лавандула им помага да се отпуснат и да се чувстват по-малко тревожни. За да използвате лавандула при тревожност и стрес, просто добавете няколко капки лавандулово масло към водата във ваната или дифузера.

10 велики цитата от Буда, които ще ви вдъхновят да сте по-добри хора

3. Лайка при безсъние

Лайката е вид маргаритка, която отдавна се използва като естествено средство за лечение на безсъние. Въпреки че няма научни доказателства в подкрепа на твърдението, че лайката може да ви помогне да заспите, много хора смятат, че изпиването на чаша чай от лайка преди лягане им помага да заспят по-лесно. За да използвате лайка при безсъние, просто запарете цветето във вряла вода и изпийте настойката 30 минути преди лягане

4. Мента при лошо храносмилане

Ментата е вид мента, която отдавна се използва като естествено средство за лечение на лошо храносмилане. Въпреки че няма научни доказателства в подкрепа на твърдението, че ментата може да облекчи храносмилането, много хора смятат, че пиенето на чаша чай от мента след хранене им помага да усвоят по-лесно храната. За да използвате мента при лошо храносмилане, просто запарете листата във вряща вода и пийте настойката след хранене.

Макар че народната медицина не се основава на научни доказателства, тя се използва от векове за лечение на всякакви заболявания - от настинки и простуди до по-сериозни болести.

Борислав Малинов
Борислав Малинов Отговорен редактор
Новините днес