Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Маникюристка разкри голямата тайна на здравите нокти

05 ноември 2022, 06:20 часа

Всеки иска здрави нокти, но не всеки знае как да ги постигне. Въпреки че има много салони за нокти, които могат да ви осигурят зашеметяващи резултати, ключът към поддържането на здрави нокти започва от вас. Продължавайте да четете, за да научите тайната на здравите нокти.

3 съвета за здрави нокти

1. Поддържайте ги чисти

Изглежда ненужно, но поддържането на ноктите чисти е първата стъпка към здрави нокти. Не забравяйте да миете ръцете си често и да почиствате ноктите си със сапун и вода, за да отстраните всякаква мръсотия или остатъци. Също така трябва да използвате четка за нокти, за да се отървете от мъртвите кожни клетки около ноктите.

2. Не ги гризете

Всички сме виновни за това, че в един или друг момент гризем ноктите си, но всъщност гризането на ноктите е едно от най-лошите неща, които можете да направите за ноктите си. То не само уврежда ноктите, но може да доведе и до инфекция. Ако гризете ноктите си, не забравяйте да ги режете късо, за да не се изкушавате да ги гризете.

Лекар: Направете това за имунитета си, за да не сте болни при смяната на сезоните

3. Защитете ги

Ноктите ви са податливи на увреждане също като останалата част от кожата ви, затова е важно да ги предпазвате от агресивни химикали и температури. Когато вършите домакинска работа, не забравяйте да носите ръкавици, за да избегнете контакт с агресивни почистващи препарати. През зимата поддържайте ръцете и ноктите си хидратирани, за да ги предпазите от изсушаване и чупливост.

Следването на тези прости съвети може да ви помогне да постигнете и поддържате здрави нокти.

Борислав Малинов
Борислав Малинов Отговорен редактор
Новините днес