Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лекар: Този симптом с кожата издава гъста кръв

08 юни 2023, 15:37 часа

При наличието на гъста кръв човеК става податлив на животозастрашаващи състояния под формата на тромбоза, исхемия, инфаркти и емболия.

Сърдечно-съдовият хирург д-р Виктор Балдин предупреди за тежките последици от нарушеното кръвообращение и гъстата кръв. Той споделя и симптомите, които могат да показват гъста кръв.

„Повечето пациенти съобщават за чувство на изтръпване или изтръпване на върховете на пръстите, обезцветяване на кожата на крайниците, усещане за студ в краката и ръцете и т.н.“, казва експертът.

Лекар: Този дефицит е причината за гъста кръв

Д-р Балдин също така обръща внимание на факта, че в случаи на усложнения, причинени от гъста кръв, могат да се появят симптоми, които издават, че е време да посетите лекар.

Симптом с кожата, който издава гъста кръв

Синините по кожата и усещането за остра болка на това място са симптоми на гъста кръв.

Освен това може да се проявят и следните симптоми:

  • гърчове
  • разстройство на говора
  • внезапно изтръпване на едната страна на лицето
  • остро и продължително главоболие

Учени разкриха какво се случва с кръвта на хората, които пият алкохол

Д-р Балдин добавя, че един прост тест издава наличието на гъста кръв - просто трябва да натиснете кожата си и след това да видите колко бързо ще се възстанови.

„Този метод се прилага от вътрешната страна на ръката или крака, на челото, ушната мида, нокътя. Ако няма опасна патология, след 5 секунди натиск бялото петно ​​върху кожата изчезва след две секунди. Ако е необходимо повече време за изчезването на петно, това е тревожен симптом", споделя лекарят.

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес