Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лекар: Това е перфектната напитка за възрастните хора

10 декември 2022, 17:54 часа

Храните и напитките в диетата на възрастните хора трябва да бъдат внимателно подбрани. Руският диетолог д-р Анжелика Дювал разкри коя е най-полезната напитка за тях.

Най-полезната напитка за възрастните хора 

Според експерта зеленият чай съдържа антиоксиданти, които помагат за прочистването на организма от вредни вещества. Освен това тази напитка има диуретичен ефект и премахва излишната течност от тялото.

Учени: Тази напитка подобрява зрението най-бързо

Зеленият чай стимулира мозъчната дейност и забавя процесите на стареене в организма. Укрепва и сърдечно-съдовата система.

За да извлечете максимума от него, е важно да избирате само качествени чайове, съветва диетологът. 

"Трябва да използвате качествени чаени листа, които се купуват в насипна форма. След като отворите чая, трябва да го помиришете. Не трябва да има странни миризми, например да мирише на влага. Това показва, по листата най-вероятно има мухъл“, отбелязва специалист.

Легендарната напитка, която подмладява и лекува тялото - пийте я всеки ден

Освен това зеленият чай е важно да се приготвя правилно. Той се вари само с вода, чиято температура трябва да бъде над 80 градуса. Запарете и веднага прецедете. След това запарете за втори път. Зеленият чай, приготвен по този начин, ни носи максимална полза на тялото.

Важно: Статията не е заместител на балансираното хранене и консултацията със специалист!

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес