Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лекар: Пийте тези напитки вечер, за да се събудите с плосък корем сутринта

08 август 2024, 22:19 часа

Подуването на корема създава голям дискомфорт. Това състояние се провокира от лошо храносмилане, излишни газове или задържане на вода. Постигането на по-плосък корем включва справяне с тези проблеми чрез диета и начин на живот. Пиенето на определени напитки преди лягане може да играе поддържаща роля в този процес.

Диетологът Мринал Пандит разкри две напитки, които можете да пиете преди лягане, за да намалите подуването и да постигнете по-стегнат и плосък корем сутринта. Специалистът препоръчва консумацията на топла вода с лимон и чай от джинджифил.

Лекар: Спрете да ядете тази храна и само след 14 дни ще имате плосък корем

Напитки за плосък корем 

Пиенето на топла вода с лимон преди лягане може да направи чудеса с храносмилателната система. Както обяснява д-р Пандит, тази напитка може да помогне за стимулиране на храносмилателната система и да насърчи перисталтиката, да намали мускулни контракции, чрез които храната се придвижва през храносмилателния тракт. Освен това водата с лимон помага да се поддържат нивата на хидратация за оптимално храносмилане и предотвратява запека - често срещана причина за сутрешно подуване.

Киселината в лимоните също подобрява функцията на ензимите и стимулира черния дроб, като помага за детоксикацията и намалява подуването през нощта. Освен това замяната на висококалорични напитки с вода с лимон може да помогне за контрол на теглото, което може да подпомогне образуването на по-плосък корем. 

Известен със своите мощни противовъзпалителни свойства, джинджифиловият чай е успокояващ еликсир за храносмилателната система.

"Чаят от джинджифил може да помогне за стимулиране на слюнката, жлъчката и стомашните сокове, насърчавайки по-доброто храносмилане и намалявайки вероятността от сутрешно подуване", обяснява д-р Пандит. Тази напитка действа и като газогонно средство, като намалява натрупването на газове и предотвратява подуването на корема. Пиенето на чай от джинджифил преди лягане може да успокои стомаха ви и да насърчи спокойния нощен сън без дискомфорт.

Джинджифилът може да помогне в борбата с морската болест, както и с гаденето. Тази ориенталска подправка има противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Джинджифилът съдържа противовъзпалителни и мощни антиоксидантни съединения като гингероли, зингерон, шогаол и зингиберен, които намаляват възпалението, борят се с оксидативния стрес и насърчават здравето.

Благодарение на своите антибактериални, антивирусни и антиоксидантни свойства, джинджифилът действа като надежден щит срещу болести, като помага за защита на тялото от различни инфекции. Чаят от джинджифил е един от ефективните методи за справяне с настинка.

Диетолози: Това са най-вредните храни за закуска

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес