Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какво е РЕТИНОЛ и как да го използвате за красива и млада кожа

08 юни 2021, 07:45 часа

Серумите за лице са едно от най-известните неща в козметичната индустрия и с право. Те не са просто козметичен продукт, който моментално кара кожата ви да заблести и ви кара да изглеждате по-млади, но те действат като терапия за кожата ви. Например, витамин А или ретинол, ако се използва редовно, може да направи кожата ви млада и здрава за по-дълго време. Ето няколко неща, които трябва да знаете за ретинолът и как той помага за намаляване на бръчките.

Какво представлява ретинолът?

Твърди се, че ретинолът е постоянно решение за набръчкана кожа. Ретинолът, известен също като витамин А, често се намира в продукти против стареене. Той минимизира появата на бръчки, подобрява неравномерния тон на кожата и възвръща чувството за стегнатост и сияние.

Ползи от използването на ретинол за намаляване на бръчките

1. Той работи ефективно за минимизиране на бръчките. Ретинолът запазва колагена и увеличава производството му в кожните клетки. Изследванията също доказаха, че витамин А подпомага процеса на стареене.

2. Той помага да се създаде щит срещу увреждане от слънцето, като същевременно намалява хиперпигментацията.

Как да използваме ретинол върху кожата си, за да намалим бръчките?

1. Можете да използвате серуми за лице, които съдържат витамин А или ретинол и да го нанесете върху лицето си, преди да си легнете.  

2. Серуми с ретинол също могат да се прилагат под вашия крем за лице, за да го направят по-ефективен.

ВНИМАВАЙТЕ: Избягвайте серумите, които се предлагат в прозрачни бутилки или тези, които се доставят с капкомер. Тези видове серум се окисляват поради техните активни съставки, когато се използват с тази комбинация. Ако излизате, нанесете слънцезащитен крем върху серума.

Христина Лозанска
Христина Лозанска Отговорен редактор
Новините днес