Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да ядем по-малко сладко без да се измъчваме

22 март 2021, 13:30 часа

Лесно е да посъветвате някого да се откажете от сладкото, но е трудно да се изпълни. Вече не е толкова страшно! Достатъчно е да намалите количеството на консумираната захар и това ще има благоприятен ефект върху здравето ви.

Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да намалите захарта, без да изпитвате дискомфорт.

Овесена каша

Овесените ядки са фибри, които могат да ви помогнат да се чувствате по-сити за дълго време и да понижите кръвната си захар. Всички тези качества обаче са присъщи само на ястие, направено от люспи, които подлежат на минимална обработка.

Нужното за приготвяне на каша:

·         овесени ядки

·         вода

·         сушени или пресни плодове

Обикновената вода може да бъде вкусна

Излишъкът от захар попада в организма със сладки напитки, които много трудно се заменят с обикновена вода. Какво да правите? Направете я интересна. Можете да добавите плодове, мента, парчета цитрусови плодове и дори краставица към вашето питие за вкус. Тази напитка е приятна за пиене, като осигурява на тялото необходимата влага и намалява приема на захар, без да навреди на вкусовите ви рецептори.

Вместо захарно късче - плодове

Мозъкът трябва да се храни ... с глюкоза, в противен случай няма да бъдете продуктивен, енергичен човек. Не е необходимо, обаче, да слагате няколко чаени лъжички захар в чая си и да го пиете с бонбони.

По-добре е да замените фабричната захар с натурална плодова захар, която ще осигури необходимото хранене на мозъка, без да причинява такава вреда на тялото. Вместо купа за бонбони поставете на масата чиния с плодове и ги изяжте.

Храна без сосове                                        

Забраната включва сосове от магазина - кетчуп, сосове за салати и майонеза. Тези храни съдържат много захар. Това е скрита консумация на захар, която потребителите не вземат предвид. Сосът може да се направи у дома, без да се използва захар.

Натурално кисело мляко

Натуралното кисело мляко е чудесно за закуска, тъй като насища тялото с протеини и млечни мазнини. Тази закуска осигурява бързо засищане и дълго чувство за ситост.

Този съвет обаче не се отнася за киселите млека от магазина. Трябва да е чисто натурален продукт без добавки. Сложете му ядки, семена, плодове.

Кафе без захар

Научете се да пиете не само кафе, но и чай без захар. Първо намалете малко захарната порция, пийте няколко дни. Няма да почувствате голяма разлика, ако намалите малко „сладката дажба“.

След като свикнете с този вкус, намалете отново количеството захар, добавено към напитката. И така постепенно напълно се отказвайте от добавянето ѝ към чай или кафе. 

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес