Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кафе за отслабване - преди или след хранене трябва да се пие

16 май 2024, 06:30 часа

Диетата с цел отслабване включва не само отказ от висококалорични храни, но и разбиране какви, кога и какви храни или напитки да се консумират. За да получите желания резултат, трябва да имате представа кога е по-добре да пиете кафе - преди или след хранене. Руският ендокринолог д-р Зухра Павлова споделя как е правилно да се пие кофеиновата напитка с цел отслабване.

Преди или след хранене е по-добре да се пие кафе за отслабване 

Специалистът отбеляза, че отслабването с кафе става все по-популярно.

"Привържениците на тази диета твърдят, че по този начин можете да изгорите до 4% от натрупаните в тялото мазнини в рамките на няколко седмици. Диетата е разработена от британски диетолози, но това не означава, че този вариант за отслабване може да се нарече безопасен", предупреждава лекарят.

 

Как е правилно да се пие кафе
Прочетете целия материал на следния линк: https://www.actualno.com/health/kak-e-pravilno-da-se-pie-kafe-news_2221231.html © Actualno.com

Как е правилно да се пие кафе

Експертът допълва, че според препоръките на диетолози, за да стимулирате отслабване, трябва да пиете 4 чаши от кофеиновата напитка на ден.

Но специалист не препоръчва консумацията на толкова голямо количество кафе дори за борба с наднорменото тегло.

"Кафето в такива количества може да причини липса на витамини, калций и магнезий, така че трябва да се ограничите до две чаши. Освен това не трябва да пиете напитката преди хранене. В този случай възникват трудности с усвояването на микроелементите, необходими за нормалното функциониране на тялото.

Д-р Павлова съветва да се пие кафе без мляко и захар, един час след хранене, а също така съветва да се пие с вода.

В този случай можете да разчитате на благоприятен ефект, уверява експертът.

Стимулиращото действие на съдържащия се в кафето кофеин е незаменимо в моменти на повишен психически и физически стрес. Подобрява концентрацията, повишава двигателната активност, облекчава умората, действа като естествено антистресово вещество и антидепресант. Но при неконтролирана консумация на напитката този ефект отслабва. За да се възползвате максимално от това свойство, трябва да се въздържате от силно кафе седмица или две преди предстоящото претоварване, например студентска сесия. Тогава организмът ще може да реагира по-остро на кофеина в момент, когато той е особено важен, пояснява експертът.

Кафе с мляко - как е правилно да се пие

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес