Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хората с тази кръвна група са с най-висок риск от тези коварни заболявания

10 март 2023, 11:42 часа

Учени от Харвардския университет проведоха проучване, целящо да проучи ефекта на кръвните групи върху човешкото здраве.

Кръвната група, която е с най-висок риск от коварни заболявания 

В проучването се обръща специално внимание на четвъртата кръвна група. Учените дори я определят като "ужасно наказание".

Хората с тази кръвна група са с най-висок риск от деменция

Резултатите от изследване на западни лекари показват, че хората с тази кръв са изложени на риск от редица заболявания. По-специално, жените, които имат четвърта кръвна група, са изложени на висок риск от развитие на рак, включително рак на яйчниците. Освен това бременните жени са изложени на риск от прееклампсия, повишаване на кръвното налягане и протеин в кръвта.

Експерти от Харвардския университет също установяват, че притежателите на четвърта кръвна група са най-застрашени от развитие на рак на панкреаса.

Материалът на изданието предоставя данни на специалисти от университета на Върмонт. В техния научен експеримент са участвали 30 хиляди души. В резултат на това е установено, че собствениците на четвърта кръвна група често изпитват проблеми с паметта и мисленето. Освен това те са склонни към деменция.

Коя е най-добрата професия за всяка кръвна група?

Учените са установили, че наличието на четвърта кръвна група е фактор, който увеличава риска от развитие на деменция при нейните собственици с 82%.

Преди това японски експерти стигат до извода, че кръвната група има огромно влияние върху характера, поведението, формирането на определени заболявания и дори успеха на човек.

Важно: Статията е единствено с информативна цел! Предоставената в нея информация не може за замести консултацията с лекар, както и да се използва за самодиагностика!

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес