Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ефективно природно средство при камъни в бъбреците

16 юли 2024, 10:40 часа

Камъните в бъбреците са минерални отлагания, които се образуват в този жизненоважен орган. Дехидратацията е един от най-големите фактори, допринасящи за образуването на камъни в бъбреците.

Още: Мощни природни лекове срещу стрес, умора и тревожност

Когато организмът е дехидратиран, течностите преминават бавно през бъбреците. По този начин те увеличават вероятността от натрупване на минерални съединения и соли в бъбреците. Малките камъни излизат по-лесно от тялото, докато големите камъни причиняват силна болка и изискват медицинска намеса.

В тази статия ще научите повече за сока от босилек като естествено средство, което може да се използва срещу камъни в бъбреците.

Защо босилекът действа срещу камъни в бъбреците

Босилекът съдържа оцетна киселина. Тя помага за разтварянето на камъните в бъбреците и облекчава болката. Освен това босилекът е много богат на хранителни вещества, витамини и минерали, които задоволяват много от нуждите на организма. Специалистите съветват хората, страдащи от камъни в бъбреците, да консумират по една чаена лъжичка пресен сок от босилек на ден.

Как се приготвя пресен сок от босилек

Сложете 10-15 пресни листа босилек в миксер. Добавете сока на половин лимон и след това вода. Пасирайте добре, докато сокът стане гладък, и изпийте веднага.

Ползи от сока от босилек

Този пресен сок е много богат на полезни вещества.

  • Препоръчва се да се пие сутрин от хора, които са вечеряли обилно.
  • Може да се използва и след повръщане и при гадене.
  • Този сок ви държи сити в продължение на 2 часа.
  • Той се бори с възпаленията, а антиоксидантите се борят с бактериите в организма, като правят имунитета много по-силен.
  • Още: Кардиолози: Тази храна може напълно да промени здравето на вашите артерии

  • Освен при камъни в бъбреците, сокът от босилек се препоръчва за поддържане на кръвното налягане и за възстановяване на правилния баланс на теглото.
  • Не на последно място, сокът от босилек трябва да се консумира редовно и от хората, които се грижат за външния си вид и здравето на кожата.
  • Статията има информативен характер, ако имате въпроси по темата се консултирайте със специалист.

    Цвета Господинова
    Цвета Господинова Отговорен редактор
    Новините днес