Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Една подправка от кухнята, за която се твърди, че помага при лечение на ангина

04 декември 2021, 07:41 часа

Болките в гърлото са много неприятни и могат да повлияят дори на емоционалното ни състояние. За съжаление, промяната във времето често пъти се явява предпоставка за полепването на болестотворни бактерии по гърлото. Ако навреме не стартирате с лечение, рискувате да премине в ангина и други сериозни заболявания, налагащи приема на медикаменти.

Днес ще споделим с вас един метод за лечение, който е базиран на монголска природна рецепта.

Отървете се от болките в гърлото с тези ПРИРОДНИ средства

Ето в какво се състои той:

Нужно е да си приготвите половин чаена чаша семена от кимион, които да смелите в кафемелачка или друг подобен уред, с който разполагате. Залейте ги с чаша вода и ги оставете на котлона да заврат. Когато това се случи, варите 15 минути и оттегляте от огъня. Получава се гъста маса, наподобяваща утайка от кафе.

Това, което трябва да направите, е да прецедите получената маса и след това да я разредите с ¼ чаена чаша вода. Отново се поставя на котлона да заври и когато това се случи, към сместа от вода и смлени семена от кимион се добавя една супена лъжица коняк.

За да излекувате бързо ангината, трябва на всеки половин час да приемате по една супена лъжица от лековитата смес. Само след няколко часа болките в гърлото ще започнат да отшумяват.

Разбира се, преди да прилагате каквито и да е рецепти от народната медицина, е нужно да се консултирате с лекар. Ако състоянието ви е тежко, специалист ще ви назначи лечение с медикаменти.

Тази рецепта е подходяща за хора, които често боледуват от ангина. Опитайте и ако наистина ви помогне, споделете с приятели, за да могат и те да се възползват от лековитите свойства на кимиона.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес