Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Благодарение на този прост метод ще забравите за запушения нос

15 октомври 2021, 08:40 часа

Запушеният нос причинява сериозен дискомфорт, а лекарствата, които могат да отстранят проблема, невинаги са ни под ръка и невинаги са ефективни.

Йоханес Гретен, който е специалист в Института по китайска медицина в Хайделберг, разкри прост трик, който ще ви помогне да отново да дишате свободно.

За разрешаване на проблема ще ви е необходим обикновен ключ и с негова помощ трябва да направите специално упражнение.

Първо ключът трябва да се приложи към ноздрата, която е по-запушена от другата и с него да се направят осем завъртания във всяка посока, а след това да се повтори процедурата с другата ноздра.

След това трябва да намерите точката между веждите, която се пада точно над ръба им - това е приблизително средата на челото. Притиснете клюка към нея и направете осем завъртания във всяка посока. Това се повтаря 3 пъти.

В рамките на няколко минути ще изпитате облекчение. За да се удължи ефектът, упражнението може да се изпълнява три поредни пъти. Тайната се крие в оказването на натиск върху точки, отговарящи за функцията на синусите.

Важно: Статията е с информативен характер и предоставената в нея информация не може да замести консултацията с лекар! При наличието на здравословен проблем се консултирайте със специалист.

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес