Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ако ви болят ставите, този зеленчук ще ви СПАСИ

18 юни 2021, 14:13 часа

Всички знаем, че болките в ставите са изключително неприятни. Те са често срещано явление, особено при възрастните хора. Това, разбира се, няма как да се предотврати, тъй като в един момент ставите се износват и от там започват неприятностите.

Самата болка обаче би могла да се облекчи с помощта на редица народни рецепти, които хората от векове наред използват и са изключително доволни от действието им.

Може и да не знаете, но картофът се слави като един от онези продукти, успяващи да облекчат ставните болки. Самият продукт се използва като компрес.

Природен лек за болните стави

Как да си направим компрес от настърган картоф

Тук става въпрос за суров картоф, който предварително да обелите, измиете и настържете. След това оставете от настъргания продукт върху мястото, където усещате най-силна болка и превържете с помощта на бинт или парче плат. Оставете така да действа в продължение на цяла нощ.

Дори болката да изчезне по-рано, препоръчително е лечението да се прилага в продължение на цели 10 дни. Много е важно да подберете такива картофи, които имат зелени участъци. Макар те да не бива да се консумират, действието им е много силно, когато става въпрос за облекчаването на ставни болки.

Как да се справим с болките в ставите

Топъл компрес от картоф

Този компрес също не е никак сложен и всеки би се справил с приготвянето му. Вземете няколко картофа, обелете ги и ги настържете. Затоплете тенджера с вода на котлона и поставете настърганите картофи в нея. Не бива обаче да се затоплят повече от 40 градуса, за да не изгубят полезните си свойства.

След като ги затоплите, можете да ги смесите с мед, ако желаете. Отново нанасяте върху мястото, където усещате напрежение, покривате с фолио и увивате с бинт.

Компресът се прави в продължение на седмица. Подходящ е както при болки в ставите, така и при оток или друг вид наранявания.

Който и от двата компреса да изберете, то ние ви гарантираме, че ще успеете да се избавите от неприятната болка. Дори тя да не изчезне изцяло, вие ще облекчите усещането и ще можете отново да водите нормален начин на живот.

Възползвайте се от картофа и неговите лечебни свойства!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес