Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ако страдате от хемороиди – задължително опитайте тази рецепта

29 юни 2023, 18:32 часа

Доста хора в днешно време се оплакват от хемороиди. Те представляват васкуларни образувания, които помагат за контролиране на изпражненията. Те служат като възглавница от артериално-венозни канали и съединителна тъкан. Когато обаче са подути или възпалени, причиняват сериозен дискомфорт.

Какви симптоми ще има човек, когато страда от хемороиди, зависи от това дали те са външни, или вътрешни. При някои хора се срещат и двата вида едновременно. Вътрешните хемороиди водят до кървене, а външните причиняват слаба симптоматика, но ако са тромбозни могат да доведат до силна болка и подуване в областта на ануса. За съжаление, доста хора се срамуват от този проблем и търсят лекарска помощ едва когато проблемът се е задълбочил и не могат да водят нормален начин на живот.

Кървящи хемороиди – какви са симптомите и има ли лечение ?

Има една рецепта, която би трябвало да облекчи състоянието ви, но ви съветваме да не пренебрегвате проблема, особено ако не е от скоро и да отидете на лекар. Междувременно може да опитате рецептата, за да намалите дискомфорта.

Рецептата се прави в продължение на седмица. Ползва се пресен живовляк, в който се включват листата и цветът, като растението трябва да е прясно откъснато от земята с коренчетата. След това се измива хубаво и се нарязва всичко – корен, листа и цвят.

Първият ден се един живовляк се вари в продължение на 5 минути в 150 мл. вода, извира около 100 мл. и остава за пиене 50мл. чай. Съдът се покрива, докато течността изстине и се изпива наведнъж.

Вторият ден се прави същото, но с два живовляка, вари се 5 минути, този път в 200 мл. вода, покрива се, изстива и се пие 100 мл. наведнъж.

Третият ден се използват три живовляка, ври 5 минути в 250 мл. вода, изстива и се пие 150 мл. наведнъж.

На четвъртия ден се сваряват четири живовляка в 300 мл. вода в продължение на 5 минути, покрива се течността, изстива и по възможност се пие наведнъж. Ако количеството ви е много, може да го разделите на две.

Лекар разкри какво ТРЯБВА и какво НЕ трябва да се яде при хемороиди

Петият ден се използват пет живовляка, които се сваряват в 350 мл. вода за 5 минути, течността изстива и се пие 250 мл. чай, наведнъж или на 2-3 приема.

На шестия ден се повтаря вече добре познатата процедура, този път с шест живовляка, които се варят в 400 мл. вода в продължение на 5 минути и се пие 300 мл. от течността на 2-3 пъти.

Последният ден от седмицата се сваряват седем живовляка в 450 мл. вода за 5 минути и се пие 350 мл. чай на 2-3 приема за деня.

Не е важно колко са големи живовляците, важна е тяхната бройка. Всеки ден бройката се увеличава с едно, докато се стигне седем растения. Би трябвало още на 2-3 ден да усетите облекчение на симптомите, но дори това да не се случи, продължавайте с чая до седмия ден. Тогава вече със сигурност ще се чувствате по-добре.

Статията има само информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист.

Ралица Солакова
Ралица Солакова Отговорен редактор
Новините днес