Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ако сложите това в кафето, ще намалите апетита и кръвната захар

11 декември 2022, 08:55 часа

Диетологът д-р Триста Бест препоръчва кафето да се консумира без захар. Освен това тя съветва към него да се добави една подправка, която не само ще придаде на напитката приятен вкус без допълнителни калории, но и ще ви помогне да поддържате форма, като се избягва наддаването на тегло.

Подправката, която трябва да сложите в кафето, за да намалите апетита и кръвната захар

Специалистът споделя, че канелата помага за предотвратяване на преяждането и за контролиране на нивата на кръвната захар. Според д-р Триста Бест добавянето на щипка или пръчка канела към кафето позволява да избегнете ненужните закуски през деня, които влияят зле на фигурата.

Кое кафе е най-полезно и кое най-вредно

„Канелата помага за намаляване на апетита, като насърчава ситостта чрез стабилизиране на нивата на глюкозата. Благодарение на тази подправка можете да избегнете резки скокове в нивата на кръвната захар, които са изпълнени с остър глад и последващо преяждане “, споделя диетологът.

Експертът отбелязва, че канелата съдържа голямо количество антиоксиданти, които влияят положително на имунната система и намаляват възпалението.

В допълнение, съединенията, които влизат в нейния състав, предотвратяват слепването на кръвните клетки и това намалява риска от кръвни съсиреци.

Учени разкриха по колко чаши кафе трябва да се пият на ден за дълголетие

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес