Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

3 начина да преборим депресията през зимата

16 февруари 2021, 08:51 часа

Времето навън най-накрая заприлича на истинска зима. И въпреки че е красива гледка, снегът и студът катализират усещанията за самота и отчужденост. От тях пък крачката към сериозна депресия е само една.

Как да разберете, че вече сте пленени?

Просто е – ако не ви се излиза навън дори за малко, уморени сте и се ядосвате дори и без причина – значи зимната депресия вече ви е обзела.

Как да си помогнем, за да я преодолеем?

Облечете се стилно – дори и да нямате причина, облечете дреха, с която се харесвате много, погрижете се за кожата си, направете си прическа. Разкрасителните процедури ще ви вдъхнат нова доза самоувереност и ще ви помогнат да продължите деня си мотивирани.

Избягвайте синята светлина – Ритъмът ви на спане и събуждане може да бъде объркан тотално от синята светлина. Учените са доказали, че под нейно въздействие се забавя освобождаването на мелатонин. Затова е изключително важно да оставите телефона, да изключите телевизора и да затворите лаптопа, поне един час преди да си легнете – така ще се събудите отпочинали и заредени.

Танцувайте – Ако не успявате да изразите чувствата си с думи, просто танцувайте. Вземете дистанционното за телевизора и дори можете да припявате на любимите си песни, това допълнително ще повиши настроението ви и ще изгони депресията.

Вероника Чанева
Вероника Чанева Отговорен редактор
Новините днес