Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Театралният състав на Ивайловград ще участва на Международния фестивал "Велко Кънев"

20 септември 2022, 18:53 часа • 1808 прочитания

Театралният състав на Ивайловград ще участва утре 21.09.2022 г. в двадесет и петото юбилейно издание на Международния фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира "Велко Кънев" в Тополовград редом с още 18 театрални състави от Италия, Молдова, Сърбия, Украйна и България. Това съобщи кметът на града Диана Овчарова.

Фестивалът се организира от Министерството на културата, Изпълнителна агенция за българите в чужбина, Съюзът на артистите в България, Съюзът на народните читалища, Община и читалище Тополовград. Театралните самодейци от Ивайловград ще представят на голяма сцена народната приказка "Какви хора има по света", по-известна като "Нероден Петко", от Ангел Каралийчев.

"Не пропускайте да станете очевидци на един нов и доста забавен прочит, който компилира националните мъдрости с модерни препратки. В случай, че можем да открехнем завесата, бихме ви споделили това: „Светът е цялостен със забавни, многолики и вълнуващи случки, само че значимото от всичко си остава "ТЯ" - любовта, която колкото и да е сложна, невъзможна... тя дърпа света със своята невидима нишка“. От името на всички жители на общината ни искам да пожелая успех на местните самодейци в конкурсната надпревара", написа Диана Овчарова на профира си във Facebook.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес