Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

На 22 юни ще се проведе първият Ден на българския фолклор в Ивайловград

22 юни 2023, 10:39 часа • 1664 прочитания

На 22 юни от 18:30 ч. на площад "Тракия" в Ивайловград ще се състои Ден на българския фолклор. Събитието ще бъде интересно и забавно и ще даде възможност на всички гости и жители на града да пеят и танцуват с ритмите на българския фоклор.

На мраморния площад ще имаме удоволствието да гледаме фолклорните форми при НЧ "Пробуда 1914" - ТК "КарамфилчеТо", Женска група за автентичен фолклор - Свирачи, Група за обработен и изворен фолклор - Лъджа, и Тракийски хор "Яни Попов", който преди дни спечели първа награда на фестивала "Кехлибарен грозд".

Това ще бъде първото издание на Ден на българския фолклор в Ивайловград и ентусиазмът на организаторите и на участниците е огромен. Събитието ще бъде цветно, забавно, защото българските фолклорни ритми не оставят никого равнодушен.

От Община Ивайловград са помислили за всичко и ако времето изненада града с дъжд, събитието ще се премести в зала "Ивайло Балабанов" в читалището. Всички гости и жители на града са поканени на този празник на музиката и танците.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес