Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ще увеличите реколтата на ягодите, ако напръскате с ТОВА през октомври

03 октомври 2023, 15:11 часа

През октомври много градинари смятат, че работата по ягодите е свършила и вече е твърде късно за каквото и да било. Въпреки това, има един прост и ефективен народен метод, който може да ви помогне да увеличите реколтата на ягодите за следващата година и той е пръскането със сода.

За да се борите с болести и вредители, които се събират да зимуват върху ягодите, пръскайте растенията със сода през октомври. Само 2 супени лъжици сода за хляб, разтворени в 10 литра вода, са достатъчни за приготвяне на разтвора. След това използвайте пулверизатор или пръскачка, за да обработите ягодовите насаждения.

Напръскайте ягодите с това и ще берете в кофи сочни и сладки плодове

Важно е да не поливате ягодите с разтвора, тъй като това може да намали киселинността на почвата. Просто напръскайте растенията равномерно. Този метод ще ви помогне да унищожите патогените и да отблъснете вредителите, които могат да намалят бъдещия ви добив.

Содата е ефективен и безопасен начин да поддържате здравето на вашите ягодови растения и да увеличите реколтата им. Не изпускайте възможността да подобрите състоянието на вашата градина с този прост и ефективен метод.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес