Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Поръсете около ябълката с ТОЗИ вълшебен прах и ще събирате плодове с чували

11 юли 2023, 15:44 часа

Ако искате да се насладите на обилна реколта от ябълковите дървета ви, сега е време да изпълните определени процедури. Опитните градинари знаят, че една от най-важните стъпки е поръсването на пепел около дървото. Това противодейства на опасни заболявания и гарантира значително увеличаване на добивите. Прочетете нататък, за да научите повече.

Поръсването с пепел - ключ към успеха

През първите дни на юни месец, градинарите изпълняват важни грижи за ябълковите дръвчета. Една от тези грижи включва поръсването на пепел около плодното дърво. Този метод има няколко ползи. Най-важното е, че се намалява риска от развитие на опасни заболявания, които могат да повредят вашата реколта. Пепелта предоставя защита на дървото и осигурява благоприятна среда за растеж и развитие.

Кога НЕ трябва да се използва пепел в градината - всеки градинар трябва да знае това

Някои градинари предпочитат да използват суроватка вместо пепел. Суроватката също е ефективна в предпазването на растението от заболявания и допринася за здравословния му растеж. Изборът между пепел и суроватка зависи от вашите предпочитания и наличните средства.

Вредители

За да гарантирате здравето на вашата ябълка и да предпазите реколтата си, не забравяйте да използвате и специални средства срещу вредители. Един от най-ефективните методи е използването на бордоска течност. Тя предотвратява развитието на различни заболявания и гарантира здравословния растеж на растението. Инвестирайте в качествена бордоска течност и я приложете според указанията, за да постигнете оптимални резултати.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес