Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Община Трявна зарадва малчуганите от ДГ "Светлина" по повод двете екокампании за разделно събиране на отпадъците

01 ноември 2021, 18:07 часа • 4341 прочитания

Днес Община Трявна зарадва малките сладури от Детска градина “Светлина” с образователни книжки по повод двете екокампании за разделно събиране на отпадъци, които се проведоха в трите детски заведения на територията на общината. Припомняме, че в продължение на две седмици, местната власт инициира, именно към най-малките, кампаниите за разделно събиране с цел да възпита и изгради у тях една стабилна екологична отговорност към опазване на околната среда и да насърчи любовта към четенето и познанието с предоставяне на образователни книжки.

Така, след като в края на миналата седмица, екологът на Община Трявна – г-жа Катрин Дабкова посети Детска градина “Осми март” в Плачковци и Детска градина “Калина” в Трявна, днес младият специалист провери колко активни са били и децата от ДГ “Светлина”. Оказа се, че с помощта на своите родители, тук,  малчуганите са донесли най-много хартиени и пластмасови отпадъци от всички детски заведения – за две седмици са събрани килограми отпадъчни пластмасови бутилки и шишета, както и килограми отпадъчни картони и хартия.

Участие в двете екокампании “Предай непотребна пластмаса, вземи нова книга” и “Използвана хартия за нова книга” взеха и четирите детски групи – “Мики Маус”; “Мечо Пух”, “Бонбон” и “Слънце”, като сладурите от последната група най-много се откроиха в предаването на непотребни пластмасови и хартиени отпадъци. Затова и днес, г-жа Дабкова именно при тях раздаде подаръците на Община Трявна – детски образователни енциклопедии, скицници за рисуване и цветна хартия за апликации, които ще бъдат разпределени между всички деца на ДГ “Светлина”.

Събраните отпадъци предстои да бъдат извозени за рециклиране от “Еко Партнърс” в най-кратки срокове. Обшина Трявна благодари още веднъж за активността на малчуганите и усилията на педагозите в изграждането на добри навици сред подрастващите в опазването на околната среда и природата.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес