Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Златна резерва изстреля Арсенал на върха във Висшата лига (ВИДЕО)

25 ноември 2023, 21:28 часа • 4590 прочитания

Арсенал постигна изключително важна победа с минималното 1:0 при визитата си на Брентфорд в двубой от 13-ия кръг на Висшата лига. Единственото попадение в срещата реализира Кай Хавертц в 89-ата минута, който се появи на терена 10 по-рано, и се превърна в "златна резерва". Гол на Леандро Тросар през първото полувреме бе отменен заради засада.

Арсенал е на върха!

Така "артилеристите" се изкачиха до лидерската позиция в английското първенство с 30 точки - 1 пред Манчестър Сити и 2 пред Ливърпул, които си спретнаха зрелищно реми. "Пчеличките" от своя страна заемат 11-ата позиция с 16 пункта.

ОЩЕ: Отнеха 10 точки от актива на клуб от Висшата лига, срина се до дъното на таблицата

Дните до Евро

Рамсдейл сгреши, но Райс изчисти от голлинията

В първия четвърт час завърналият се под рамките на вратата Аарън Рамсдейл допусна грешка, която все пак не се оказа фатална. Той се забави с отиграването на топката и тя му бе отнета в наказателното поле. Мбемо стреля, ала Деклан Райс изчисти от голлинията. Към края на полувремето "топчиите" натиснаха педалите.

Ново изчистване от голлинията, златна резерва носи победата

Габриел Жезус пропусна, а стражът на Брентфорд Марк Флекен демонстрира рефлекс няколко пъти. Тросар оплете кълбото в мрежата в 43-тата минута. ВАР обаче се намеси и отмени попадението. В заключителната фаза Зинченко спаси своя тим, изчиствайки на сантиметри от голлинията. В 88-ата минута Сака намери резервата Хаверц, който с глава се разписа за крайното 0:1.

ОЩЕ ОТ ВИСШАТА ЛИГА: В 5-голов спектакъл: Нюкасъл разби Челси във Висшата лига (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес