Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Заради изцепки на феновете: Спалети заплаши да напусне Наполи

13 април 2023, 11:35 часа • 1178 прочитания

Лучано Спалети заплаши да напусне Наполи. Той стори това след края на мача с Милан от 1/4-финалите на Шампионска лига. Италианският специалист обаче не мисли да си тръгне заради слаби резултати или лоши работни условия, а заради феновете на тима и тяхното поведение по време на мача с „росонерите“ в Серия А преди седмица.

Преди мача на стадион „Диего Армандо Марадона“, който Наполи загуби с 0:4, привържениците протестираха, тъй като не бяха доволни от повишаването на цените на билетите, както и засилването на мерките за сигурност около и вътре в съоръжението.

На трибуните пък феновете стояха тихи преди да си заформят масово сбиване по време на първата част. На почивката имаше още един бой по трибуните, след което те се обърнаха с гръб и цяло второ полувреме обиждаха президента на клуба Аурелио де Лаурентис.

Аурелио де Лаурентис

Това явно се е отразило на Лучано Спалети, който заплаши, че ако ситуацията се повтори в реванша с „росонерите“ в Шампионска лига след седмица той ще си тръгне.

„Не знам каква атмосфера да очаквам на реванша, но можете да си представите колко бях огорчен да видя нашия стадион по този начин срещу Милан. Почти сме спечелили титлата след 33 години чакане, играем важен мач, а аз виждам нещо, което никога няма да разбера – всеки срещу всеки“.

„Не го разбирам и ще нося тази обида в себе си винаги. Ако се случи нещо подобно в реванша в Милан, ще стана от пейката и ще се прибера у дома. Това е недопустимо. Срещу Милан на „Диего Армандо Марадона“ атмосферата бе абсурдна и това влияе на играчите. Бяхме взети за заложници“, изригна Спалети.

Снощи пък Наполи отстъпи на Милан в първия мач между двата тима от 1/4-финалите на Шампионска лига.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес