Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вратарска глупост върна Ливърпул в битката за топ 4 (ВИДЕО)

18 февруари 2023, 21:23 часа • 2363 прочитания

Английският гранд Ливърпул постигна втора поредна шампионатна победа във Висшата лига, след като надви Нюкасъл с 0:2 като гост в мач от 24-ия кръг. Сблъсъкът може да се приеме и като директна битка за четвъртото място, което понастоящем се заема от "свраките".

След само десет минути игра Трент Александър-Арнолд успя да намери Дарвин Нунес сам в наказателното поле, а уругваецът се разписа. Седем минути по-късно Мохамед Салах асистира за Коди Гакпо, който удвои аванса на "червените".

В 22-ата минута амбициите на Нюкасъл да се бори за нещо в срещата бяха окончателно прекършени. След изритана топка Мохамед Салах се понесе сам срещу вратаря Ник Поуп, който излезе да го посрещне извън пеналтерията. Стражът обаче действа нескопосано и игра с ръка.

Съдията веднага му показа червен картон и остави "джордитата" в намален състав. Въпреки това домакините не се отказаха и създадоха няколко опасни ситуации пред противниковата врата, като дори уцелиха и греда. Късметът обаче не ги споходи и Ливърпул запази вратата си "суха".

С победата Ливърпул се изкачи до осмото място с 35 пункта - на шест точки зад четвъртия Нюкасъл, който е и с мач повече. В следващия кръг Ливърпул гостува на Кристъл Палас, но преди това във вторник приема на "Анфийлд" Реал Мадрид в първи мач от 1/8-финалите на Шампионска лига.

По-рано Арсенал се измъкна в края, а Манчестър Сити се провали в края (ВИДЕО)

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес