Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ударен трансфер: Челси взима един от най-скъпите играчи във футбола!

11 януари 2023, 12:47 часа • 2527 прочитания

Английският гранд Челси привлича под наем звездата на Атлетико Мадрид Жоао Феликс, съобщава Sky Sports. Португалецът преминава медицински прегледи в Лондон, а след това ще подпише и договор със "сините" до края на сезона.

Феликс е петият най-скъп футболист в историята на футбола, като за него Атлетико плати близо 130 млн. евро. За привличането му на "Стамфорд Бридж" ръководството на Челси ще заплати 11 млн. евро, като ще поеме и заплатата на офанзивния футболист.

Челси има 20 гола в 17 мача от началото на сезона и мениджърът Греъм Потър настояваше отборът да се подсили с още един нападател след Давид Фофана. Освен него, "сините" привлякоха още защитника Беноа Бадиашил и халфа Андрей Сантош.

Феликс има само седем мача като титуляр от началото на сезона, но бе в титулярния състав при поражението с 0:1 срещу Барселона миналата неделя. До момента той е вкарал пет гола и е записал три асистенции във всички турнири.

Според Скай Спортс, Челси ще опита да се подсили с още двама футболисти - халф и десен бек. На Острова обаче коментират и бъдещето на мениджъра Греъм Потър, като вече се спряга първото голямо име за треньорския пост на Челси, което да замени назначения през септември англичанин.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес