Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Трагедия в Гърция: Доскорошен играч от Висшата лига бе намерен мъртъв в басейна си

10 октомври 2024, 11:59 часа • 563 прочитания

Доскорошният футболист от английската Висша лига - Джордж Балдок, бе намерен мъртъв в басейна в дома си в Атина едва на 31 години. Трагедията се е случила навръх рождения ден на дъщеря му, която така и не е получила обаждане от него, което е породило съмнения, за да открият и безжизненото му тяло.

Едва на 31 години: Почина гръцкият национал Джордж Балдок

Балдок е роден в Англия, но от гръцки произход. Той игра за Шефилд Юнайтед в продължение на седем години - от 2017 до 2024 г., като записа близо 100 мача във Висшата лига. Тази година Балдок подписа с тима на Панатинайкос. Той бе и национал на гръцкия национален отбор.

Удавяне в басейн след консумация на алкохол?

Медиите в Гърция съобщават, че Балдок е бил намерен мъртъв в басейна в дома си в Атина, като се подозира, че той е консумирал алкохол. Само преди няколко дни той игра за Панатинайкос при нулевото равенство в дербито с Олимпиакос, а днес пък отборът на Гърция се изправя срещу Англия в Лигата на нациите.

"Шокирани сме от новината за Джордж Балдок. Той бе близък с много от играчите в националния отбор на Англия и представяше Гърция, нашия съперник тази вечер. Нашите мисли са с неговото семейство, близки и съотборници", написаха от английския национален отбор.

С Балдок се сбогува и футболистът на ЦСКА Лиъм Купър, с когото имаха пресечни точки във Висшата лига.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес