Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тиха вечер за Мбапе, но категорична победа за ПСЖ (ВИДЕО)

03 ноември 2023, 23:56 часа • 3081 прочитания

Пари Сен Жермен постигна категорична победа с 3:0 срещу Монпелие в двубой от 11-ия кръг на Лига 1. Звездата на "принцовете" Килиан Мбапе не се разписа, но това стори Канг-ин Лий още в десетата минута. През второто полувреме Уорън Заир-Емери и появилият се от скамейката Витиня оформиха класиката.

Така парижани временно оглавиха класирането с 24 точки - 2 пред втория Ница, който обаче още не е изиграл своята среща от кръга срещу Рен (05.11 от 21:45 българско време). Монпелие се намира в средата на таблицата с 11 пункта.

ШАМПИОНСКА ЛИГА: ПСЖ "застреля" Милан и оглави групата, Дортмунд оцеля в края срещу Нюкасъл (ВИДЕО)

ПСЖ

Кореец откри за ПСЖ, Мбапе и Дембеле пропускат

На „Парк де Пренс“ домакините стартираха ударно. В 10-ата минута Ашраф Хакими центрира ниско в наказателното поле, където Килиан Мбапе пропусна топката и тя стигна до Канг-ин Лий. Кореецът матира вратаря Бенжамен Лекомт за 1:0. До почивката с пропуски се отчетоха Мбапе и Дембеле, а Донарума почти нямаше работа.

Дембеле с хубава асистенция

През втората част ПСЖ продължи да търси нови попадения. Натискът се материализира от 17-годишния Емери в 58-ата минута. Техничната асистенция бе дело на Усман Дембеле. Малко по-късно Витиня оформи крайното 3:0.  

ОЩЕ: 225 дни до ЕВРО 2024: По-зле от България – проклятието, което дебне над Норвегия 23 години

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес