Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сити обърна новак, провал за Челси в Ливърпул и разгром в лондонско дерби (ВИДЕО)

10 декември 2023, 18:01 часа • 3012 прочитания

Шампионът на Англия Манчестър Сити прекъсна серията си от четири мача без победа в първенството, обръщайки новака Лутън за победа с 2:1 като гост в среща от 16-ия кръг на Висшата лига. "Гражданите" скъсиха изоставането си от лидера Ливърпул на четири точки.

Манчестър Сити се завърна към победите във Висшата лига

В края на първата част Елайджа Адебайо даде преднина на домакините, но след почивката "небесносините" стигнаха до пълен обрат в рамките на три минути. Бернардо Силва се разписа в 62-ата минута, а Джак Грийлиш донесе победата с гол в 65-ата минута.

Челси се издъни срещу Евертън

По същото време се изиграха и още две срещи от Висшата лига. Челси се издъни при визитата си на Евертън на "Гудисън Парк" в Ливърпул, губейки с 0:2. Дукур и Добън донесоха победата на "карамелите" с голове през втората част. Челси е 12-ти в класирането с 19 точки, а Евертън - 17-ти, с 13 пункта.

Фулъм разгроми Уест Хям

Фулъм пък разгроми Уест Хям с 5:0 в лондонско дерби, като се разписаха пет различни голмайстори - Хименес, Вилиан, Адарабийойо, Уилсън и Карлуш Винисиус. В класирането "котиджърс" са 10-и с 21 точки - на три пункта зад "чуковете", които са девети.

В събота пък Астън Вила затвърди реномето си на "убиец на гиганти", побеждавайки и Арсенал броени дни след триумфа си над Манчестър Сити.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес