Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Реал Мадрид ще атакува световната титла без две от най-големите си звезди

07 февруари 2023, 10:00 часа • 1000 прочитания

Действащият шампион на Европа Реал Мадрид ще участва на Световното клубно първенство без две от най-големите си звезди - Карим Бензема и Тибо Куртоа. Двамата играчи не бяха включени в състава от 22 души на "кралете", които ще отпътуват за Мароко тази седмица.

Реал без Бензема и Куртоа на Световното първенство

Бензема спечели "Златната топка", докато Куртоа е бе избран за най-добър вратар в света. И двамата имат ключова роля за успехите на "белия балет" в последните сезони и ще бъдат сериозна липса в състава на Карло Анчелоти, който ще опита да спечели световната клубна титла.

Карим Бензема

Кой още липсва за Реал Мадрид?

Бензема се контузи в четвъртък срещу Валенсия, докато Куртоа пострада по време на загрявката преди мача с Майорка в неделя. Добрата новина за Анчелоти е, че Тибо Куртоа се размина с тежка контузия и ще отсъства по-кратък период от време.

Освен Бензема и Куртоа, извън състава на Реал останаха и играчи като Едер Милитао, Ферлан Менди, Еден Азар и Лукас Васкес, които също не са на разположение заради проблеми с контузии. По-рано в лазарета на Реал бяха и Давид Алаба и Орелиен Чуамени, но вече са на линия.

Реал Мадрид има рекордните четири трофея от световни клубни първенства. Тимът играе срещу египетския Ал Ахли в сряда в полуфинален сблъсък, а при победа ще се класира за големия финал в събота.

ОЩЕ: Реал Мадрид вади 130 милиона за звезда в Бундеслигата

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес