Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Разгром и обаждане до жена си: Как Моуриньо унижи Венгер в мач №1000 (ВИДЕО)

27 март 2023, 10:55 часа • 2522 прочитания

Преди девет години Жозе Моуриньо записва една от многобройните си знакови победи във футбола. През март 2014-а Специалния и неговият тим Челси успяват да разгромят градския съперник Арсенал с 6:0, а това се случва в юбилейния мач номер 1000 на легендарния Арсен Венгер.

На "Стамфорд Бридж" отборът на Моуриньо унижава "артилеристите", които не правят никак добър подарък на своя мениджър за юбилейния мач. По-любопитното обаче е какво прави Жозе Моуриньо в края на мача, защото той на практика напуска терена преди последния съдийски сигнал.

Моуриньо се прибира към съблекалните две минути по-рано, пропускайки най-сладката част - да се здрависа с Венгер пред камерите след края на мача. Впоследствие Жозе разкрива и защо си е тръгнал по-рано - за да може да се обади на жена си и да ѝ съобщи резултата.

"Защо си тръгнах по-рано? Мачът е свършил. Жена ми не знае резултата. Чака ме да ѝ се обадя, за да ѝ кажа. Тя винаги се съмнява, защото не знае резултата. Така че, ако мога да ѝ кажа резултата 2 минути преди края, защо да не го направя?", каза тогава Моуриньо.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес