Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Президентът на Барса: Договорът на Меси беше готов, по-добри сме от Реал

12 юли 2023, 15:19 часа • 1285 прочитания

Президентът на Барселона Жоан Лапорта коментира някои от актуалните теми около каталунския клуб. Футболният бос разказа, че договорът на суперзвездата Лионел Меси за трансфер в "лос кулес" е бил готов, когато баща му е обявил нежеланието на аржентинеца да се завърне. Според Лапорта съставът на Шави в момента е по-добър от този на кръвния враг Реал Мадрид.

"Лео Меси не иска да бъде подлаган на натиск"

"С Меси сме в добри отношения, но не сме говорили след решението му да премине в Интер Маями. Желаем му всичко най-добро. Казахме на Лео, че ще подпишем с него, веднага щом получим разрешение от лигата. Мина време, договорът беше готов, но дойде Хорхе Меси и каза, че Лео е решил да подпише с Интер Маями", заяви Лапорта, цитиран от "Marca".

ОЩЕ: Лапорта призна: Барселона продължава да дължи пари на Меси

"Той прекара няколко трудни сезона в Париж, където беше под голямо напрежение. Лео реши, че в Маями ще му е по-спокойно и ще може да мисли за националния отбор. Лео искаше да се върне в Барса, но не искаше отново да бъде подлаган на натиск. Разбрахме това. Въпреки това Барса винаги ще бъде негов дом", допълни босът на каталунците.

По-добри сме от Реал Мадрид

"Имаме по-добър отбор от Реал Мадрид, а и в индивидуален план отново имаме превъзходство над съперника. Като член на клуба и негов фен съм много доволен от отбора, който изграждаме. Иниго Мартинес и Гюндоган бяха желани от Шави. И вече можем да кажем, че сме подписали с Витор Роке. Мисля, че имаме нужда от десен бек и работим върху това. Искаме да подсилим и халфовата линия", коментира президентът на Барселона.

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес