Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Преди 28 години: Греъм Сунес заби знаме на Галатасарай на стадиона на Фенербахче (ВИДЕО)

24 април 2024, 11:28 часа • 1421 прочитания

На днешната дата преди 28 години отборът на Галатасарай победи кръвния си враг Фенербахче, за да спечели Купата на Турция. Финалът се играе в два мача, като втората среща е на стадиона на Фенербахче. Именно там се случва и нещо необичайно: треньорът на Галата Греъм Сунес забива флаг на отбора в центъра на игрището.

Турската приказка за Греъм Сунес

Шотландският специалист поема Галатасарай през 1995-а - година след раздялата си с Ливърпул. Той остава в турския тим до 1996 година, като именно тогава печели и Купата на Турция. Първата среща завършва с победа с 1:0 за Галатасарай, а в реванша Фенербахче печели с 1:0 в редовното време и вкарва мача в продължения.

Как Галатасарай разплака Фенербахче в 116-ата минута

В 116-ата минута на продълженията на финала Галатасарай вкарва втори гол, за да разочарова домакинските привърженици. След последния съдийски сигнал Греъм Сунес взима флаг на Галатасарай и се затичва към центъра на игрището, където победоносно забива флага на стадиона на Фенербахче.

Галатасарай е 18-кратен победител в Купата на Турция - рекордьор по спечелени трофеи в надпреварата. Фенербахче пък има 7 трофея, както и 11 загубени финала. А най-болезненият навярно е този срещу Галата от сезон 1995/1996. Припомнете си историческия миг за Греъм Сунес и Галатасарай във видеото:

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес