Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Официално: Обявиха новия треньор на Наполи

16 юни 2023, 01:39 часа • 2701 прочитания

Чакането приключи! Ръководството на Наполи обяви официално, че 59-годишният Руди Гарсия е новият старши треньор на отбора! Французинът наследява на поста напусналия изненадващо Лучано Спалети, който направи "небесносините" шампиони на Италия през сезон 2022/23.

ОЩЕ: Мафиотско убийство по време на празненствата по случай титлата на Наполи

За последно Гарсия бе начело на Ал Насър - отборът, в който играе Кристиано Роналдо в Саудитска Арабия, но след серия от незадоволителни резултати си тръгна през месец април. Треньорската кариера на новия наставник на италианския шампион започва във френския Корбей Есон, а след това води последователно Сент Етиен, Дижон, Льо Ман и Лил. Той вече има опит в Серия А, тъй като между 2013-та и 2016-а беше начело на Рома.

Преди да поеме Ал Насър, опитният специалист работеше в Олимпик Марсилия (2016-2019) и Лион (2019-2021). На този етап от Наполи не съобщават за какъв период от време са ангажирали Руди Гарсия. “Какво удоволствие е да стана част от проекта Наполи. Какво удоволствие е да се върна в Италия. Сега съм мотивиран и амбициран както никога досега да продължа да нося високо цветовете на италианския шампион”, написа футболният специалист в профилите си в социалните мрежи.

Очаквайте в Actualno.com: 4 спортни рубрики, които не трябва да изпускате

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес