Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Официално: Арсенал уволни Унай Емери, интересни фаворити за негов наследник

29 ноември 2019, 18:10 часа • 5051 прочитания

След поредния слаб резултат на тима, Арсенал уволни главния си треньор Унай Емери. Новината бе потвърдена на официалния сайт на клуба.

Както е известно, снощи "топчиите" загубиха срещу Айнтрахт (Франкфурт) в груповата фаза на Лига Европа, което изглежда е преляло чашата с търпението на ръководството на клуба. Заедно с испанския треньор клубът освободи и почти целия неговия екип.

Как ръководството на Арсенал обоснова взетото решение, вижте в SportLive.bg.

Ако погледнем статистиката обаче - това решение е сякаш оправдано.Процентът победи за този сезон е отчайващо нисък - 31. Единственото по-лошо представяне за "топчиите" в този аспект е при Джордж Греъм през вече далечната 1994/95 (29%).

Освен това, "артилеристите" допускат изключително често попадения. Те получават средно по 1,46 гола на мач през този сезон. Това са най-негативните им показатели от години насам.

Още статистика по въпроса вижте в този материал.

Сега логичният въпрос е кой ще бъде постоянният заместник на Емери, като в медиите се спрягат няколко имена.

Едно от първите имена в списъка е това на Маурисио Почетино. Само преди няколко седмици аржентиският специалист се раздели с Тотнъм и все още няма отбор, макар да е спряган и за Байерн Мюнхен.

Едва ли феновете на "шпорите" биха били много доволни от факта, че доскорошният им любимец ще поеме конкурент от Висшата лига, но от гледна точка на Почетино може да се окаже логичен избор.

Няма нужда да се мести, а ще наследи един клуб с традиции и приличен състав, като ще има възможността да върне Арсенал към най-силните му години.

Вижте кои са другите спрягани имена за нов треньор на Арсенал

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес