Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Няма спирка! Още една звезда пристига в истанбулски гранд, за да заформи страшно дуо

03 септември 2024, 13:31 часа • 884 прочитания

През летния трансферен прозорец редица звездни футболисти преминаха в турската Суперлига. По всичко личи, че към тях ще се присъедини европейският шампион с Португалия от 2016 година Жоао Марио. 31-годишният халф ще подсили Бешикташ, където ще се събере с бившия си съотборник в Бенфика - Рафа Силва.

Жоао Марио подписва с Бешикташ

"Черните орли" имат сериозни амбиции за шампионска титла в първенството, а освен това ще се подвизават и в Лига Европа. От началото на сезона те впечатляват с представянето си, като до момента нямат загуба. Лидери в тима на Джовани ван Бронкхорст са новите попълнения Чиро Имобиле и Рафа Силва.

ОЩЕ: Чиро Имобиле ги почна в Турция! Бешикташ надделя в епичен трилър (ВИДЕО)

След часове сделката става официална

Само след часове обаче Бешикташ официално ще се подсили с Марио. Той ще пристигне на летището в Истанбул в късния следобед, за да финализира сделката. Опитният полузащитник може да играе по двете крила и в центъра на халфовата линия. През миналия сезон той записа 51 участия за Бенфика, в които се вкара 9 гола и даде 4 асистенции. През този сезон Жоао Марио има две участия за Бенфика в местното първенство.

Преди това „черно-белите“ подписаха договори с Рафа Силва, Чиро Имобиле, Габриел Паулиста, Шер Ндур, Емирхан Топчу, Джан Келеш и Феликс Удуохай. В същото време Галатасарай привлече Виктор Осимен (подробности четете в линка).

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес