Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Милан разкарва Пиоли след края на сезона, вече му намери заместник

16 май 2023, 11:28 часа • 1242 прочитания

Ръководството на Милан ще се раздели с треньора на тима Стефано Пиоли след края на сезона. Това съобщи „Спорт Италия“. Според информациите собственикът на клуба Джери Кардинале не е никак доволен от представянето на „росонерите“ през настоящия сезон и възнамерява да уволни специалиста.

Пиоли изведе Милан до титлата в Серия А през сезон 2021/22, а за награда получи нов договор от ръководството, който е до лятото на 2025-та. През настоящата кампания обаче „росонерите“ се представят много слабо, като три кръга преди края се намират на 5-то място в класирането – на 4 точки от последната позиция даваща право на участие в Шампионска лига. Според италианското издание Пиоли ще си събере багажа дори и да успее да елиминира Интер довечера на 1/2-финалите на най-комерсиалния турнир.

Антонио Конте

Шефовете на Милан пък не губят време и вече са намерили заместник на 57-годишния специалист. Става въпрос за бившия мениджър на Тотнъм Антонио Конте. В момента той е свободен, след като напусна „шпорите“ и е готов да започне работа в родината си. Очаква се в най-скоро време двете страни да започнат преговори.

Онзи ден Милан се срина срещу Специя, а след мача феновете поискаха обяснение от Пиоли и играчите.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес