Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Милан падна след голова драма, Рома с девет победи в девет мача

27 октомври 2013, 18:26 часа • 16845 прочитания

Отборът на „Милан” продължава да затъва в Серия А, след като загуби драматично с 2:3 при гостуването си на „Парма” в мач от деветия кръг на италианското първенство. Загубата означава, че росонерите са едва на 10-то място, докато Парма отиде на 7-мо.

През първото полувреме буквално с две хубави атаки домакините дръпнаха с 2:0. Головете вкараха Марко Пароло в 11-тата минута след центриране на Бибиани, а Касано заби втори гол след безумна грешка на Матиас Силвестре и комбинация Бибиани – Пароло – Касано, завършена от последния. За „Милан” Андреа Поли и Робиньо направиха пропуски, а Марио Балотели се представи много слабо и беше сменен на почивката от Матри.

През второто полувреме Валтер Гаргано пропусна да направи 3:0 след мощен шут от средна дистанция, който срещна горната греда. Веднага след това, в рамките на минута, „Милан” вкара два гола. Първо Матри намали след хубав удар по земя в далечния ъгъл, а после Силвестре изравни след разбъркване, удар с глава в гредата на Сапата и добавка.

След изравняването „Милан” премина в атака, но Рикардо Кака на два пъти сам срещу вратаря на „Парма” Антонио Миранте пропусна. И „Милан” беше наказан – в 94-тата минута Пароло вкара от пряк свободен удар, след като Матри и Валтер Бирса недопустимо разкъсаха стената и отвориха път на топката, която стана неспасяема за Габриел.

Удинезе – Рома

На „Фриули” водачът във временното класиране на Серия А „Рома” успя да запише девета победа в девет мача от началото на сезона, при това с човек по-малко. Победният гол падна в 82-рата минута, дело на Майкъл Брадли след пас на Кевин Строотман. Брадли вкара попадението с удар от дистанция. „Вълците” вече играеха с човек по-малко, след като в 66-тата минута Майкон си изкара наивен втори жълт картон за глупав фаул в средата на терена, без да има особена опасност за тима му.

За „Удинезе” големият малшанс беше в началото на мача, когато Муриел уцели дясната греда на Морган Де Санктис.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес