Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лион поднесе изненадата и прекърши мечтата на Манчестър Сити в Шампионска лига

16 август 2020, 00:06 часа • 5996 прочитания

Лион сътвори поредната изненада в тазгодишната кампания на Шампионска лига, след като отстрани Манчестър Сити. Френският тим победи "гражданите" с 1:3, като по този начин отстранява втори фаворит по пътя си. На 1/8-финала се справи и с Ювентус.

За Сити се разписа Кевин Де Бройне, а за "хлапетата" Корне и на два пъти Дембеле. Пропуски на Жесус и Стърлинг белязаха срещата, като бяха секунди преди попаденията за 1:2 и за 1:3 за Лион. А този на Стърлинг бе особено шокиращ, като от близо, на опразнена врата - не успя да вкара.

Така, Лион взе последното място на полуфиналите, където ще се изправи срещу Байерн Мюнхен. Именно преди 10 години французите за последно стигат до тази фаза и отново се изправят срещу баварците. А Сити отпадна на същата фаза на турнира, както и предните две години, което сложи край на голямата мечта на Хосеп Гуардиола - трофей от Шампионска лига.

Видео и повече подробности от срещата може да видите в Sportlive.bg.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Лион отстрани шокиращо от турнира Кристиано Роналдо и неговия Ювентус, въпреки че отново бяха отписвани. Сега обаче насреща си има устремения Пеп Гуардиола, който вече премина през краля на турнира Реал Мадрид и силно желае трофея от Шампионска лига.

Големият отсъстващ за Манчестър Сити ще е Серхио Агуеро. Аржентинецът не е напълно възстановен и няма да може да играе на стадион "Жозе Алваладе". За разлика от гостуването на Ювентус, този път се очаква Муса Дембеле да е титуляр за Лион и да си партнира в предни позиции с капитана Мемфис Депай.

Росита Илкова
Росита Илкова Отговорен редактор
Новините днес