Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Купа на Германия: Ройс класира Борусия, лидерът в Бундеслигата се затрудни (ВИДЕО)

01 ноември 2023, 20:58 часа • 2368 прочитания

Борусия Дортмунд постигна минимален успех с 1:0 срещу Хофенхайм в двубой от втория кръг на Купата на Германия. Единственото попадение в срещата, изпълнена с куп положения, отбеляза капитанът Марко Ройс в 43-тата минута. Асистенцията бе дело на 19-годишния англичанин Джейми Байноу-Гитенс.

В края на сблъсъка се стигна до напрежение и Озан Кабак бе изгонен след втори жълт картон. За "жълто-черните" предстои дерби срещу Байерн Мюнхен в местното първенство.

Байер Леверкузен се измъчи срещу третодивизионен тим

В друг двубой от надпреварата лидерът в Бундеслигата Байер Леверкузен неочаквано се затрудни срещу третодивизионния Зандхаузен. "Аспирините" победиха с 5:2, но до 85-ата минута резултатът бе равен. Есекиел Паласиос от дузпа и Джонатан Тах на два пъти извеждаха тима на Чаби Алонсо. Съперникът обаче стигаше до паритет.

Байер Леверкузен Чаби Алонсо

Фрайбург със срамно отпадане

Едва в заключителните моменти от редовното време Адам Хложек върна аванса в полза на елитния отбор. Амин Адли се разписа два пъти и оформи разгрома. Фрайбург пък отпадна срамно от Купата на Германия, допускайки поражение с 1:3 от Падерборн.

Ден по-рано стана ясно, че Купата на Германия ще има нов носител, защото Лайпциг бе отстранен от Волфсбург (ВИДЕО и подробности четете в линка).

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес