Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Изненада: Левандовски сменя Барса с друг испански гранд

20 март 2024, 11:03 часа • 2042 прочитания

Изненадващ трансфер се готви в Испания това лято. Според местния журналист Рубен Урия Барселона може да се раздели с нападателя Роберт Левандовски след края на настоящия сезон. Полякът е гласен за трансфер в друг испански гранд – Атлетико Мадрид.

Левандовски скоро ще навърши 36 години

Роберт Левандовски има договор с Барселона до лятото на 2026 година като в него има опция за удължаването му с още един сезон. Шефовете на каталунците обаче не са склонни да оставят нападателя да изпълни контракта си.

Причината е, че в края на август 2024-та той ще навърши 36 години. Босовете на Барселона се притесняват от напредналата футболна възраст на нападателя и искат да разчитат на по-млади играчи. Затова и от Барселона са готови да продадат Левандовски на Атлетико Мадрид. Очаква се „блаугранас“ да поискат около 20 милиона евро за правата на голаджията.

Лева бързо се превърна във водещ играч в Барса

Левандовски пристигна на „Камп Ноу“ през лятото на 2022-ра от Байерн Мюнхен. Тогава Барса брои 45 милиона евро за правата му. До момента нападателят има на сметката си 85 мача за каталунците във всички турнири. В тях той е реализирал 53 попадения и е направил 17 асистенции. През миналия сезон той стана шампион на Испания и голмайстор на Ла Лига като също така спечели и Суперкупата на страната с Барселона.

Вчера пък бивш футболист на Барселона бе осъден за данъчни измами.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес