Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Интер стартира празненствата по случай 20-та си титла с бой над Торино (ВИДЕО)

28 април 2024, 15:50 часа • 2466 прочитания

Интер стартира празненствата по случай 20-та си титла в Серия А с успех над Торино. Двубоят от 34-ия кръг на италианското първенство завърши при резултат 2:0 за „нерадзурите“. Както е известно, местният гранд си гарантира отличието още преди седмица, когато надви градския съперник Милан.

Чалханоглу донесе успеха на Интер

Преди първия съдийски сигнал на срещата футболистите на Торино направиха шпалир на своите домакини по случай юбилейната им титла в Серия А. Преди почивката двата тима създадоха няколко много добри ситуации пред вратата на съперника, но до гол така и не се стигна.

В самото начало на второто полувреме Торино остана с човек по-малко на терена, след като Тамезе бе изгонен с директен червен картон. В 56-ата минута Интер се възползва от численото си предимство и поведе след гол на Хакан Чалханоглу. Само 4 минути по-късно той реализира и второто си попадение в срещата, което падна от дузпа и по този начин оформи крайното 2:0.

Празненствата в Милано ще продължат до късно през нощта

Мачът между Интер и Торино пък бе посетен от повече от 70 хиляди души, които изпълниха „Джузепе Меаца“, за да празнуват с любимците си. Феновете направиха ефектна хореография. След мача пък футболистите на „нерадзурите“ започват обиколка на Милано, която ще продължи няколко часа.

В 22:00 часа пък шампионите ще са на площад „Дуомо“ в града, където ще ги чакат още техни фенове. Интер пък ще получи официално трофея в Серия А в последното си домакинство. То е насрочено за 19 май, а съперник е римския Лацио.

Снощи пък Ювентус и Милан счупиха рекордите за най-скучно дерби в Серия А.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес