Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Грешна стъпка за Реал Мадрид: Белият балет се отдалечава от върха (ВИДЕО)

05 февруари 2023, 17:26 часа • 1320 прочитания

В мач от 20-ия кръг на Ла Лига Реал Мадрид допусна поражение с 0:1 като гост на Майорка. Начо Фернандес си заби автогол в началото на срещата. Играчите на Карло Анчелоти можеха да изравнят, но Марко Асенсио пропусна дузпа. Двубоят бе изключително нервен и един от най слабите за мадричани, които дават възможност на Барселона да увеличи преднината си на 8 точки.

Лошите новини за столичния клуб започнаха още преди първия съдийски сигнал, когато Тибо Куртоа се контузи по време на загрявката. Така белгийският страж се присъединява в лазарета към Карим Бензема и Едер Милитао, които също пропуснаха днешния сблъсък. Мачът започна кошмарно за мадричани, които изоставаха в резултата след 13 минути игра. При едно наглед безопасно центриране Фернандес изпрати топката в собствената си врата.

Предраг Райкович

В следващите минути гостите се настаниха по-трайно в половината на островитяните, но така и не можеха да отправят точен удар към вратата на Предраг Райкович, докато не се стигна до 57-ата минута, в която ВАР отсъди 11-метров наказателен удар в полза на Реал. Асенсио се нагърби с изпълнението, но вратарят на Майорка усети ъгъла и спаси.

До края на срещата домакините съумяха да удържат аванса си въпреки свежите играчи, които пусна Анчелоти. Така „Лос Бланкос“ може да изостане на осем точки от лидера Барселона в битката за титлата, ако каталунците се справят със Севиля по-късно тази вечер.

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес