Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борусия се изкачи на върха в Бундеслигата, Лайпциг дебне зад лидерите (ВИДЕО)

25 февруари 2023, 18:46 часа • 1241 прочитания

Борусия Дортмунд се изкачи временно на върха в Бундеслигата. "Черно-жълтите" победиха като гост с 1:0 Хофенхайм в двубой от 22-ия кръг на немското първенство. Попадението падна след статично положение, а в негов автор се превърна Юлиан Брант, който реализира куриозно с гръб. В другата среща в Германия РБ Лайпциг записа ценен успех срещу Айнтрахт Франкфурт с 2:1. Тимо Вернер и Емил Форсфберг отбелязаха за "червените бикове", а Джибрил Соу вкара почетния гол за настоящия носител на Лига Европа.

Борусия Дортмунд с минимален успех срещу Хофенхайм

На стадион "Рейн-Некар-Арена" срещата започна равностойно, но постепенно играчите на Един Терзич наложиха своето темпо. Себастиан Алер пропусна на няколко пъти, докато не се стигна до 43-ата минута. Ройс отправи остро центриране от статично положение, което бе засечено умишено или не от Брант. 26-годишното крило изведе гостите напред в резултата.

През втората част опасни атаки се осъществиха и в двете посоки. В 58-ата минута Мариус Волф удвои аванса на Дортмунд, но голът бе отменен от ВАР заради нарушение по-рано. В останалите моменти от сблъсъка вратарите Бауман и Кобел се намесиха подобаващо. Победата отвежда Борусия на върха в Бундеслигата с 46 точки преди дербито между Байерн Мюнхен и Унион Берлин.

РБ Лайпциг надделя над Айнтрахт Франкфурт

След като не загуби от Манчестър Сити, Лайпциг записа важен домакински успех с 2:1 срещу Айнтрахт Франкфурт. Играчите на Марко Розе имаха ударно начало. Тимо Вернер изведе тима си напред след асистенция на Форсберг. В 40-ата минута ролите се размениха, когато шведският национал простреля Кевин Трап. Гостите се върнаха в мача с гол на Джибрил Соу, но нямаха сили за повече. Така мачът завърши 2:1. "Червените бикове" са четвърти във временното класиране с 42 точки, а Айнтрахт е шести с 38 точки.

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес