Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борусия Дортмунд е аут от Купата на Германия! Щутгарт пак се оказа непреодолим (ВИДЕО)

06 декември 2023, 23:47 часа • 2019 прочитания

Нова сензационна спортна новина от турнира за Купата на Германия. Борусия Дортмунд е поредният гранд, който е аут от надпреварата за трофея. "Жълто-черните" допуснаха поражение с 0:2 от Щутгарт. Серу Гираси даде аванс на „швабите“ с гол в 55-ата минута, а Силас удвои преднината на своя тим в последния четвърт час от редовното време.

Щутгарт пак победи Борусия, грандове изхвърчат от турнира

По този начин селекцията на Себастиан Хьонес отново надви Борусия, както го стори и в Бундеслигата. Немските колоси Байерн Мюнхен и Айнтрахт Франкфурт пък бяха отстранени от третодивизионния Заарбрюкен

Дните до Евро

Греда за Борусия, Кобел блести с намеси

Възпитаниците на Един Терзич стартираха по-активно. В 20-ата минута шут на Марсел Забицер рикошира право в напречната греда. Малко по-късно Щутгарт отвърна, но Грегор Кобел демонстрира блестящ рефлекс и отрази. След почивката стражът блесна с нова намеса. 

Щутгарт извоюва победата през втората част

Той обаче нямаше какво да стори в 55-ата минута, когато Гираси излезе очи в очи с него и реализира за 1:0. Борусия успя да възстанови паритета чрез Джейми Байно-Гитенс. ВАР обаче отмени попадението. В 78-ата минута Силас сложи точката на спора, вкарвайки за 2:0. 

ПРЕДИ ДНИ: Дортмунд сложи край на впечатляващата серия на Леверкузен (ВИДЕО)

Спортните рубрики на Спортни новини - Actualno.com вече са онлайн!🤩 ✍️Всяка седмица Ви очакват коментари, анализи,...

Публикувахте от Спортни новини - Actualno.com в Понеделник, 27 ноември 2023 г.

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес