Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Анчелоти със соломоновско решение за Касияс и Лопес

03 май 2014, 17:30 часа • 8113 прочитания

Вратарят Икер Касияс ще бъде титуляр в състава на Реал (Мадрид) в два мача от първенството на Испания, за да получи игрова практика преди финала на Шампионската лига, заяви треньорът на "кралския клуб" Карло Анчелоти.

През настоящия сезон Анчелоти използваше Касияс в мачовете от Купата на Испания и Шампионската лига, а в двубоите от вътрешното първенство на вратата заставаше Диего Лопес. Италианският специалист е преценил, че е по-добре Касияс да бъде добре подготвен за важния финал с Атлетико (Мадрид), затова той ще играе и в двубои от Ла Лига.

"Утре (4 май) с Валенсия ще пази Диего Лопес, но в сряда срещу Валядолид на вратата ни ще бъде Икер. В следващия двубой със Селта в неделя на терена отново ще бъде Диего, а в заключителната среща от Примера с Еспаньол титуляр ще е Касияс", обяви Анчелоти.

Той допълни, че е обсъдил ситуацията с вратарите и в резултат и двамата са доволни.

"Взех това решение, тъй като Касияс трябва да играе този месец, защото няма да бъде правилно да го оставя без игрова практика в подготовката за финала", каза още треньорът на Реал. Неговият тим посреща Еспаньол на 18 май, а шест дни по-късно е сблъсъка с Атлетико в Лисабон.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес