Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Анчелоти се шегува: Арсенал трябва да ме черпят

25 ноември 2013, 16:38 часа • 16223 прочитания

Мениджърът на „Реал Мадрид“, Карло Анчелоти, се пошегува, че от щаба на „топчиите“ са му задължени за първото им място във Висшата лига към момента.  В интервю за The Times специалистът се шегува, че заслугата за успеха на „Арсенал“ в тазгодишната кампания е негова.

„Арсенал“ се справят добре до момента, но всъщност ние им помогнахме за това. Венгер трябва да ни черпи една вечеря, защото му дадохме на тепсия Месут Йозил“.

След идването през лятото на Гарет Бейл в състава на „белия балет“, Месут Йозил се превърна в резерва, а това не се понрави на германеца и той напусна „Сантяго Бернабеу“ в посока „Емирейтс“.

„Решението бе мое. Когато купихме Бейл, беше трудно да включвам и Йозил в стартовия състав, а той имаше нужда да бъде титуляр“, коментира Анчелоти.

54-годишният специалист е бил попитан също дали може да състави дрийм тим от играчите, които е тренитрал, но без да може да включва тези от „Реал Мадрид“, в това число и Роналдо.

„Опитах се да го направя няколко пъти, но е невъзможно! Настрана от Касияс аз съм работил с Чех, Дида и Ван дер Сар. Посочих Буфон, но само защото бе моя първи вратар в „Парма“.  След тях мога да поставя Малдини и Кафу, после Костакурта, Неста, Канаваро, Тюрам и Щам. Трябва обаче да прибавя и Тери, и Тиаго Силва. Тук не мога да изпусна и Пирло, но е немислимо да мина без Зидан и Лампард.  Що се отнася до нападатели то определено съм за Ибрахимович.  Бих използвал и Роналдиньо, но повече ще заложа на Кака и Шева", завършва Анчелоти.

Петър Бонев
Петър Бонев Отговорен редактор
Новините днес