Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

16-годишен магьосник поведе Испания към бърз обрат срещу Франция и финал на ЕВРО 2024 (ВИДЕО)

09 юли 2024, 23:54 часа • 3290 прочитания

Испания ще спори за титлата на Европейското първенство по футбол в Германия! "Ла Роха" постигна бърз обрат и елиминира Франция в двубой от полуфиналите на континенталната надпревара. На стадион „Алианц Арена“ в Мюнхен Рандал Коло Муани засече центриране на Килиан Мбапе в деветата минута и откри резултата. Ламин Ямал изравни с шедьовър, а секунди след това Дани Олмо осъществи пълен обрат.

Испания изхвърли Франция от ЕВРО 2024

Възпитаниците на Луис де ла Фуенте стартираха по-силно. Фабиан Руис засече прекрасно центриране на Ламин Ямал, но не намери целта от близка дистанция. 180 секунди по-късно французите отбелязаха първото си попадение от игрова ситуация, което да не е автогол на съперника. Мбапе получи повече свободно пространство и сложи топката на главата на Рандал Коло Муани, който откри резултата.

ОЩЕ: "Виж сега, Криси, по-добре без теб": 2-часова дрямка с Роналдо! Сълзи за Англия или нов сър? (ВИДЕО)

Ламин Ямал

Испания обърна Франция за секунди

Тъкмо когато "петлите" доминираха на терена, заблестя геният на Ламин Ямал. Младият ас на Барселона остави безпомощен Менян с изключително красив шут от дистанция и изравни - 1:1. Испанците се възползваха от импулса в играта си. Дани Олмо стреля опасно по диагонал, топката рикошира в Кунде и се оплете в мрежата. До почивката темпото спадна.

"Петлите" не намериха път към вратата на "Ла Роха"

През втората част французите опитаха да отговорят, но най-сериозното, до което стигнаха, бе остро центриране, с което Унай Симон нямаше проблем. Дидие Деашн освежи своя състав, пускайки на терена Гризман, Баркола и Камавинга, които замениха Рабио, Канте и Муани. Ямал не спираше да тормози "петлите", а Килиан Мбапе завърши свой рейд с разочароващ изстрел - така Франция се сбогува с ЕВРО 2024.

ОЩЕ: 7:0 за Нидерландия срещу Англия! Епични прогнози за 1/2-финалите на ЕВРО 2024 (ВИДЕО)

Преди мача

Испания достигна до полуфиналите на Евро 2024, спечелвайки по безапелационен начин своята група „В“. След това „Ла Фурия“ се наложи последователно над отборите на Грузия и Германия, за да си осигури полуфинален дуел с Франция, която пък завърши на второ място в своята група „D“. “Петлите” финишираха зад състава на Австрия. В елиминациите футболистите на Дидие Дешан отстраниха Белгия, както и отбора на Португалия.

ОЩЕ: Пълна ТВ програма за Евро 2024.

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес