Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Заради недостатъчно заплащане служителите на Amazon във Великобритания излизат на стачка

13 февруари 2023, 17:40 часа • 3636 прочитания

Служителите на Amazon във Великобритания започват серия от стачки с настояване за повишаване на заплащането. Синдикатът GMB обяви, че 350 души, работещи в складовете на компанията в Ковънтри, ще протестират на 28 февруари, 2 март, както и от 13 до 17 март. Членовете на този синдикат през миналия месец бяха първите служители на Amazon във Великобритания, излезли на протест. Те настояват за почасово заплащане от 15 лири.

Според организаторите на стачките от GMB "безпрецедентните" протести показват "гнева, който е обхванал служителите на Amazon. "Те работят за една от най-богатите компании в света и въпреки това едва свързват двата края", казват синдикалисти, цитирани от БТА. "Шефовете на компанията могат да предотвратят стачката като направят правилната стъпка и договорят нужното заплащане на своите служители".

ОЩЕ: Amazon стана най-скъпата марка в света

Миналата година компанията повиши минималното почасово заплащане с 50 пенса до 10,50-11,45 лири в съзвучие с приетата от правителството минимална национална ставка от 10,42 лири, която влиза в сила от 1 април.

Михаил Митев
Михаил Митев Отговорен редактор
Новините днес