Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зеленски: Тежките боеве с руските войски продължават по цялата фронтова линия

11 май 2024, 02:33 часа • 3975 прочитания

„Тежките боеве с руските войски продължават по цялата фронтова линия“. Това заяви Володимир Зеленски, след като изслуша доклада на главнокомандващия на украинската армия Олександър Сирски, съобщи „Киев Индипендънт“.

"Обсъдихме отбранителните действия и средствата за засилване на нашите позиции в Харковска област", заяви Зеленски. Украйна изпраща подкрепления в тази област и отговаря на руската атака там с артилерия и дронове, допълни президентът. Той също така заяви, че Украйна ще отговори на новото руско предизвикателство със сила и прикани западните страни да окажат допълнителна военна помощ на Киев.

Още: Руснаците са превзели 4 села в Харковска област, имат плацдарм за настъпление 

"По нашата национална граница и нашата фронтова линия ние ще унищожаваме неизменно окупатора по такъв начин, че да попречим на офанзивните намерения на Русия", заяви Зеленски. "Важно е нашите партньори да подкрепят военните ни, като им предоставят военни материали своевременно", допълни той.

Още: Опит за руски пробив при Харков, вървят жестоки боеве и масова евакуация на хора (ВИДЕА) 

На 10 май Министерството на отбраната на Украйна съобщи, че руските сили са предприели опит за пробив в Харковска област. По-късно Зеленски потвърди, че Русия провежда нови настъпателни операции в района. След твърденията в медиите, че руските войски са завзели няколко села в Харковска област при опита си да се придвижат към Волчанск, губернаторът Олег Синегубов заяви, че в пограничните райони се водят военни действия, но към момента няма загубени позиции.

Още: След няколко дни търсене руското МВР се отказа да издирва Зеленски и Порошенко

 

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес